sâmbătă, 29 iunie 2019

Crumble cu cirese si afine

Crumblel-ul cred ca este desertul ce se face cel mai simplu si cu orice fruct. In doar cateva minute este gata, il dati putin la cuptor si poate fi servit. Este delicios cald, rece, cu frisca sau cu o cupa de inghetata langa! Eu am mai facut de cateva ori, dar niciodata nu i-am facut poze, crezand ca este un desert prea banal. Insa, am observat ca este foarte cautat in acest sezon. O sa va las si varianta mea si sper sa va placa! Daca va place mai dulce, adaugati mai mult indulcitor (zahar)!

Ingrediente:
  • 60 gr unt
  • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau 2 linguri zahar)
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri musli
  • 1 lingurita vanilie
Pentru umplutura:
  • 250 gr cirese
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar)
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2-3 linguri afine (congelate am folosit)
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati untul taiat cubulete cu faina si indulcitorul.
Adaugati vanilia, apoi pesmetul si musli.
Amestecati cu mana, pana obtineti o consistenta nisipoasa.
Il dati la rece.
Umplutura:
Ciresele le spalati, le scoateti samburii.
Le amestecati intr-un vas cu indulcitorul, apoi puneti si amidonul.
Pregatiti 3 vase ramekin sau de care aveti.
Scoateti aluatul nisipos de la frigider, puneti cate putin in fiecare vas.
Acum repartizati ciresele si afinele.
Deasupra puneti restul de aluat.
Asezati vasele pe o tava.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade.
Le lasati pana prind o crusta usor aurie deasupra, cam 20 de minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca si serviti.
Sa aveti pofta!