- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 4-5 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de rom
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 10 capsuni
Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
Adaugam faina usor, apoi cacaoa si le incorporam bine.
Luam cateva linguri din laptele pus la fiert si il punem in compozitia de galbenusuri pentru a o mai subtia.
Ciocolata o rupem bucatele mici apoi o punem intr-un castron si o topim pe baie de aburi.
Cand laptele incepe sa fiarba, tragem cratita de pe foc, punem compozitia de galbenusuri, amestecam bine si o dam iar pe foc.
Invartim mereu in ea pana se ingroasa.
Cand e gata o luam de pe foc si adaugam ciocolata topita si esenta de rom.
Taiem capsunile cuburi si le dam drumul in budinca.
O turnam in cupe si o lasam sa se raceasca (mie mi-a iesit cremoasa, daca o vreti mai groasa puneti mai multa faina).
Pofta buna!!!