duminică, 26 februarie 2012

Negresa

Ingrediente:
  • 1 cana lapte
  • 3 sferturi de cana zahar
  • 1 lingura margarina
  • 5 oua
  • 3 linguri cacao
  • 200-220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 canita miez de nuca
  • nutella
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem zaharul, laptele, margarina si cacaua.
O punem pe foc si ii dam cateva clocote.
Luam cratita de pe foc si lasam sa sa raceasca acest sirop.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma.
Peste siropul rece punem faina, apoi incorporam galbenusurile .

Punem si praful de copt, esenta si albusurile batute spuma, pe care le amestecam cu o lingura de jos in sus (daca vi se pare cam groasa compozitia mai puneti cateva linguri de lapte).

Luam o tava dreptunghiulara de aragaz, o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem compozitia in tava, deasupra punem bucatele de miez de nuca taiata.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana ce prajitura este coapta (verificati cu o scobitoare).

O scoatem, o lasam sa se raceasca iar deasupra o ungem cu nutella.
Pofta buna!


Sursa de inspiratie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu