duminică, 26 februarie 2012

Dulceata de capsuni

Ingrediente:
  • 3 kg capsuni
  • 3 cani apa
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lamaie
Mod de preparare:
Capsunele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa, apoi le luam si le indepartam coditele.
Intr-o oala de tuci punem 3 cani de apa si zaharul.
Asezam oala pe foc, la foc potrivit si punem la fiert siropul.
Il fierbem pana se ingroasa putin, eu l-am fiert cam 20 de minute.
Dam drumul la capsunile intregi peste sirop.
Lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care adunam spuma ce se formeaza.
Invartim cu o lingura de lemn din cand in cand. Focul trebuie sa fie potrivit.
Cand a scazut cam pe jumatate, adaugam zeama de o jumatate de lamaie si cateva feliute de lamaie.
Mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.
Borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.
Asezam dulceata fierbinte in borcane.
Infiletam capacele bine si punem 15 minute borcanele cu gura in jos.
Le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .
A 2 a  zi le ducem la un loc racoros si rece.
A iesit grozav de buna!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu