Ingrediente:
- 2 dovlecei micuti
- 2 oua
- faina
- pesmet
- parmezan ras
- amestec de ierburi italiene Delikat 100% natural
- boia dulce Delikat 100% natural
- sare
- piper
- 3 crengute marar verde
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, indepartati capetele.
Ii taiati de dimensiunea unui deget, doar ca putin mai groase, sa nu fie prea subtiri.
Le condimentati cu sare, piper, boia dulce si ierburi italiene.
Ii puneti intr-o sita si ii lasati la scurs 30 de minute.
Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti uleiul si cu un penson il intindeti pe toata suprafata.
Intr-un bol bateti ouale spuma, cu sare si piper, iar la final adaugati mararul verde tocat marunt.
Pe o farfurie puneti faina, iar pe alta amestecati pesmet cu parmezan ras (eu am pus parmezan mai mult, ca sa se simta gustul sau).
Treceti dovleceii prin faina, apoi ou batut, iar la final prin amestecul de pesmet-parmezan. Procedati astfel pana ii terminati pe toti.
Ii asezati in tava pregatita, unul langa altul.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade.
Ii lasati 20-25 de minute, pana se rumenesc usor.
Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii puteti savura.
Noi i-am servit langa un sos de iaurt, iar cand am terminat sosul, i-am servit cu mustar.
Sunt o bunatate!
Pofta buna!