joi, 24 aprilie 2014

Rulada de pui cu carne tocata

Pe langa alte bunatati, de Paste am pregatit si doua rulade de pui cu carne tocata. Tare bune si fragede au iesit ca se cer repetate cat de curand. Sunt grozave de pregatit cand aveti invitati la masa ca sa nu cumparati prea multe preparate din magazine.

Ingrediente:
  • 2 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 4 cozi usturoi verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 350 carne tocata de porc
  • 1 lingura cu varf pasta de gogosari cu kapia
  • 4 fire marar verde
  • 1 ou
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura si 1/2 pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 canita mica vin rosu
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele.
Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa uscata cu morcovul, apoi punem restul de legume taiate mai sus.
Adaugam 4-5 linguri de apa, lasam sa scada, apoi punem carnea tocata, pasta de gogosari cu kapia.
Le amestecam bine, condimentam cu sare, piper si turnam o canita de apa.
Lasam sa scada la foc potrivit, la final incorporam 1/2 lingura de tomate si mai lasam 2 minute.
Luam tigaia de pe foc, punem oul, mararul verde tocat.

Jumatatile de piept de pui le spalam, le tamponam cu un servet, le subtiem putin cu un cutit apoi le batem cu un ciocan de snitele dar nu foarte tare ca sa nu le rupeti.
Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, punem umplutura pe fiecare apoi rulam strans si le prindem cu scobitori.

Ungem un vas yena cu ulei si asezam rulourile.
Intr-un bol amestecam vinul, pasta de tomate, sare, piper, patrunjelul uscat si circa 1 cana apa.
Turnam tot acest amestec peste rulouri, iar catelul de usturoi il curatam, il taiem feliute si il imprastiem in vas.
Acoperim cu capacul sau (sau cu staniol daca vasul nu are capac) si il introducem in cuptor, la o temperatura potrivita pentru 60 de minute.
Scoatem capacul dupa acest timp, il stropim cu zeama din vas, il lasam descoperit. Il stropim de vreo 2-3 ori la interval de 10 minute.

Cand este gata il scoatem sa se racoreasca si il pastram la frigider.
O bunatate!