Ingrediente:
- 1 kg faina
- 1/2 cana bere
- circa 1 cana apa minerala
- 40 gr drojdie
- 5 linguri zahar
- coaja rasa de lamaie
- coaja rasa de portocala
- 4-5 linguri ulei
- un praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- ulei
- zahar pudra
Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat).
Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul, berea, esenta si sarea.
Punem drojdia dizolvata si incepem procesul de framantare.
Turnam cate putina apa minerala calduta pana aluatul este legat, nelipicios si il putem manevra cu usurinta.
La final adaugam uleiul si mai framantam cam 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald sa isi dubleze volumul.
Dupa ce a dospit suficient, rupem bucatele, intindem cu sucitorul foi nu prea subtirele.
Decupam cu un pahar mai mare, iar pe mijloc cu un paharel mai mic sa obtinem niste inele (sau le puteti da alta forma).
Intr-o tigaie incingem ulei si prajim gogosile pe ambele parti rand pe rand.
Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le pudra cu zahar.
Se pot servi simple, cu dulceata sau ciocolata topita.
Pofta buna!