Ingrediente:
- 250 gr untura
- 1 ou
- 100 gr ciocolata cu lapte 40% cacao fara zahar ( de la Green Sugar)
- 50 gr ciocolata cu 50% cacao fara zahar (de la Green Sugar)
- 2 linguri indulcitor pulbere (de la Green Sugar)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- 2 lingurite condimente pentru turta dulce
- 370 gr faina
- 1 mana de stafide cu goji
- un praf de sare
Mod de preparare:
Untura o mixati cu oul si indulcitorul.
Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca.
O incorporati in compozitia cu untura.
Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea, condimentele pentru turta dulce si coaja rasa de portocala.
Incepeti si mixati bine, mai adaugati faina, iar cand aluatul incepe sa fie mai tare, renuntati la mixer si amestecati cu mana.
La final incorporati stafidele si goji.
O sa obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Il acoperiti si il dati 30 de minute la frigider.
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava de aragaz.
Scoateti aluatul de la rece, rupeti bucatele, formati bile pe care le aplatizati.
Asezati biscuitii in tava, cu distanta intre ei.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12 minute.
Ii scoateti cand sunt gata, ii lasati sa se raceasca, apoi ii puneti intr-o caserola cu capac.
Am obtinut 40 de biscuiti din aceasta compozitie.
Serviti cand doriti!
Pofta buna!
PS: Acesti biscuiti nu ies foarte dulci. Asa ca daca va plac mai dulci, mai adaugati indulcitor sau zahar, dupa preferinte.