Ingrediente:
- 2 cepe verzi
- 1 ceapa mica uscata
- 1 morcov
- 500 gr carne tocata (porc cu vita)
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- boia de arde dulce (si picanta daca va place picant)
- 1 lingura ulei de maline
- 1 lingura cu varf pasta de tomate
Pentru salsa de rosii:
- 10 rosii cherry
- 3 fire patrunjel verde
- oregano uscat
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- salata verde
- 8-10 lipii mici de taco
Mod de preparare:
Umplutura de carne:
Ceapa verde o taiati rondele, iar ceapa uscata, curatata, o tocati marunt.
Morcovul decojit il dati pe razatoarea mica.
Maruntiti usturoiul curatat.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa, morcovul si usturoiul.
Le inabusiti 2 minute, apoi adaugati carnea tocata.
O amestecati bine.
Turnati o cana cu apa fierbinte (sau supa).
Presarati sare, piper si boia.
Acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba la foc potrivit.
Amestecati din cand in cand.
Mai adaugati pe parcurs jumatate de cana cu apa fierbinte.
Cand lichidul a scazut de tot, incorporati pasta de tomate.
Mai lasati 1 minut pe foc, apoi dati deoparte.
Salsa de rosii:
Rosiile cherry le taiati cubulete.
Tocati si patrunjelul.
Amestecati rosiile cu patrunjelul, presarati sare, piper si oregano uscat.
Adaugati uleiul de masline, zeama de lamie si invartiti totul.
Salata verde o spalati, o stergeti bine cu servetele si o taiati bucati.
Salata verde o spalati, o stergeti bine cu servetele si o taiati bucati.
Lipiile le incalziti usor intr-o tigaie.
Pe jumatate de lipie puneti putina salata verde, umplutura de carne, apoi salsa de rosii.
Cu cealalta jumatate acoperiti usor.
Daca va place, puteti pune o lingurita de smantana deasupra sau iaurt.
La serviti cu mana, cat sunt calde!
Pofta buna!