Ingrediente:
- 4 oua
- 180 gr zahar
- 250 gr mascarpone
- 220 gr faina
- 1 praf de copt
- 50 ml lapte
- 1 lingurita vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 8-10 prune mai mari si nu foarte moi
- un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol spargeti ouale.
Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa.
Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine.
Cerneti faina, o adaugati peste compozitia de mai sus cu praful de copt, scortisoarea si sarea.
Le invartiti bine cu o paleta.
La final puneti si vanilia.
Taiati 4-5 pune in cubulete mici, le incorporati in compozitia obtinuta.
Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava rotunda cu diamentrul de 23 cm.
Turnati compozitia de prajitura, o nivelati.
Celelalte prune le taiati felii pe lung, le asezati deasupra.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade pentru 45 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea inainte o scoateti.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca, apoi o portionati si serviti.
Este grozava simpla, cu o cafea/ceai/lapte sau de luat la pachet.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie
Sursa de inspiratie