duminică, 25 ianuarie 2015

Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Nu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca incerc sa caut alternative, sa pregatesc cate ceva cu ele pentru ai mei. Pot sa zic ca aceasta tarta e fost de un mare succes, ai mei au fost super, super incantati, cica e mai buna si decat o friptura. Siiiii, la cat au mancat, eu ii cred :)

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat
Mod de preparare:
Aluatul:
Punem laptele pe foc pana devine caldut.
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana.
Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic.
La final incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Carnea de vita o bucatalim.
Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite.
Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire.

Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul.
Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella.
Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim.
Sa aveti pofta!