vineri, 22 iunie 2012

Tort cu capsuni si glazura de ciocolata

Din ultimele capsunele aflate pe piata  am zis sa fac un desert pentru ca, de acum vom gasi doar congelate si nu au aceeasi savoare.Va las acest desert pentru week-end si sper sa aveti parte de unul frumos!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 8-10 linguri faina
Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 castron cu capsuni
  • jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni , apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura unt
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma.
Adaugam uleiul si apa minerala.
Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina.
Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa.
Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt.
Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins.
Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare).
Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem.
Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.
Crema:
Amestecam mascarponele cu branza de vaci.
Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.
Glazura:
Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani.
O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.
Asamblare:
Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi.
Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara.
Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao (ca in poza).

Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema.
Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute.
Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema.

Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers.
Dam la rece pentru circa jumatate de ora.
Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava.
Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.
Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.

Pofta buna!