Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apa minerala
- 1 praf de copt
- 1 esenta vanilie
- 1 lingura cacao
- 8-10 linguri faina
- 250 gr mascarpone
- 250 gr branza de vaci
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
- 1 esenta vanilie
- 1 castron cu capsuni
- jumatate de cana suc de capsuni(dati prin blender niste capsuni , apoi treceti-le prin tifon.daca nu folositi din comert)
- 150 ml frisca lichida
- 160 gr ciocolata amaruie
- 1 lingura unt
Blatul:
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul spuma.
Adaugam uleiul si apa minerala.
Apoi incorporam praful de copt, esenta iar la sfarsit faina.
Luam jumatate din compozitie si o amestecam cu cacaoa.
Ungem o tava rotunda cu unt si punem hartie de copt.
Punem compozitia alba in tava si o introducem in cuptorul incins.
Lasam cam 12-15 minute pana prima foaie este coapta (facem testul cu scobitoare).
Cand este gata o scoatem, apoi punem foaia maro si o coacem.
Lasam ambele foi sa se raceasca dupa ce s-au copt.
Crema:
Amestecam mascarponele cu branza de vaci.
Adaugam zaharul pudra simplu, cel vanilat si esenta si mixam pana obtinem o crema fina.
Glazura:
Intr-o cratita punem frisca lichida, untul si ciocolata rupta bucatele.
Punem pe foc si lasam pana se topeste putin ciocolata iar glazura capata consistenta unei smantani.
O dam deoparte si o lasam putin sa se racoreasca, cat sa fie numai calduta.
Asamblare:
Taiem fiecare blat in doua, dar nu in doua foi.
Tapetam o tava detasabila cu folie alimetara.
Punem prima foaie ,fiind formata din jumatate blat alb, jumatate blat de cacao (ca in poza).
Insiropam cu suc de capsuni, apoi o ungem cu jumatate din crema.
Capsunile le spalam, indeparatam coditele si le taiem feliute.
Le asezam peste crema, apoi venim cu restul de crema.
Punem a 2 a foaie, tot jumatate alba, jumatate cacao si insiropam, insa punem un semn ca sa nu vina blat alb peste alb sau maro peste maro.Daca cel de dedesubt e alb, deasupra sa vine cel maro si invers.
Dam la rece pentru circa jumatate de ora.
Scoatem tortul din tava, il punem pe un suport, iar sub suport o tava.
Turnam glazura calduta si o lasam sa se scurga si pe margini, iar cu o lingura luam din glazura scursa in tava si tot punem deasupra tortului.
Ornam cu cateva capsunele, apoi dam la rece.
Pofta buna!