sâmbătă, 31 octombrie 2020

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

 

De cand am vazut la Gabi (multumesc mult, fata draga) aceasta placinta am pregatit-o de cateva ori si a intrat in topul preferintelor celor din familie. Am facut-o si eu la tigaie, dar cum sunt mai neindemanatica, imi era cam greu sa o intorc si asa am ajuns la varianta la cuptor, am zis sa vad ce iese. Pfiuuu, ce bine ca am procedat asa! Mi-a iesit grozava si cand am intors-o, asa de fain era rumenita! Sa o faceti si voi, pentru ca este economica si tare, tare buna, pe placul si celor mai mofturosi oameni.

Ingrediente:

  • 7-8 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 7-8 felii muschi file (sau sunca care va place)
  • 8-10 felii emmentaler bio (cascaval, mozzarella sau alta branza care se topeste)
Mod de preparare:
Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja.
Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca.
Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare.
Amestecati cartofii cu oul, faina, sare si putin piper.
Invartiti totul cu mana.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 28 cm.
Va tapetati mainile cu putina faina (sau cu putin ulei), luati jumatate din compozitia de cartofi.
O intindeti usor, pe hartia de copt, cu ajutorul degetelor, pana spre margine, chiar si putin mai in sus.
Asezati feliile de branza si sunca.
Puneti cealalta jumatate din compozitia de cartofi, o intindeti usor si pe aceasta. Apasati bine marginile spre interior.
Introduceti placinta in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 25 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o rasturnati pe un platou, cu fundul in sus.
Este rumena, gustoasa si o voi face tot mai des! 
Poate fi servita si rece, cu o salata, muraturi sau ketchup de casa!
Pofta buna!
PS: Puteti pune 2 randuri de branza, sunca sau puteti adauga putin ardei rosu taiat!