Ingrediente:
- 120 gr mozzarella
- 2 cartofi potriviti
- 550 gr faina ( mai multa in functie de marimea cartofilor)
- 180-200 ml lapte
- 7 gr drojdie uscata
- 30 ml ulei
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 ou
- 1 lingura ulei + 4 linguri apa, pentru uns
Mod de preparare:
Curatati cartofii si ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca.
Mozzarella o dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un bol amestecati faina cernuta cu drojdia si sarea.
Adaugati mozzarella si cartofii reci.
Turnati cate putin lapte caldut, incepeti si framanti.
La final adaugati uleiul si il incorporati bine. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios.
Rasturnati aluatul pe masa presarata cu faina.
Rupeti bucati potrivite, formati bile si le asezati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
O acoperiti si o lasati la dospit 60-70 minute, la loc caldut.
Dupa ce a dospit painea si volumul sau s-a dublat, bateti oul spuma si cu un penson o ungeti.
Introduceti painea in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
Faceti un amestec din apa si lingura de ulei, ungeti bine painea.
O acoperiti cu 2-3 prosoape, pentru a se pastra frageda.
Pofta buna!