Ingrediente:
- 4 cartofi potriviti
- 1 ceapa potrivita
- 150 gr bacon
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 3 crengute patrunjel verde
Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi.
Ii puneti la fiert in apa cu putina sare.
Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc.
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si o innabusiti 3-4 minute la foc potrivit. Eu am adaugat si 3-4 linguri de apa ca sa nu se rumeneasca.
Baconul il taiati cubulete mici, il adaugati dupa ce, ceapa a stat la innabusit.
Amestecati bine, mai lasati pe foc cam 2 minute, apoi trageti tigaia deoparte.
Cartofii fierti ii scurgeti de apa.
Puneti hartie de copt intr-o tava.
Dati drumul cartofilor in tava, apoi adaugati baconul cu ceapa.
Presarati sare, piper, boia dulce si amestecati totul.
Dati tava in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 15-20 de minute, cat sa se rumeneasca usor baconul.
Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor, presarati patrunjel verde tocat deasupra si serviti.
Simplu, nu?
Pofta buna!