joi, 26 iulie 2012

Fasii de pui in foietaj cu sos alb

Ingrediente:
  • 1/2 foaie aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat
Pentru sos:
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete.
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem fasii pe lung, nu foarte groase.
Intr-un bol amestecam sare, piper, boia dulce si patrunjel uscat.
Le invartim bine, apoi tavalim fasiile de pui prin acest amestec.
Presaram niste faina pe masa de lucru.
Asezam foietajul si cu un sucitor il mai intindem putin, apoi il taiem fasii de circa 2 cm.
Luam cate o fasie de aluat si infasuram in jurul bucatelelor de pui, dar nu le acoperim de tot cu aluat (ca in poza).
Ungem o tava cu putina margarina si punem hartie de copt.
Asezam fasiile de pui imbracate lasand putin spatiu intre ele.

Dam tava in cuptorul incins pana aluatul este rumenit iar puiul este patruns ( cam 30-35 de minute).
Le scoatem cand sunt gata si le lasam sa se racoreasca.
Sosul:
Intr-un castron punem faina si o dizolvam cu 5-6 linguri de lapte.
Punem restul de lapte la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, punem amestecul de faina, dar il trecem printr-o strecuratoare.
Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase si il lasam sa fiarba cam 3 minute, cat sa aiba consistenta unei smantani.
Luam de pe foc, condimentam cu sare si piper, apoi punem untul si invartim bine .
Lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte si incorporam cu o lingura de lemn mascarponele.
Patrunjelul il spalam si il tocam marunt, apoi il adaugam in sos.
Servim fasiile de pui impreuna cu acest sos.
Pofta buna!