miercuri, 27 iulie 2016

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

M-am bucurat tare mult de produsele primite de la Foodville si am pregatit niste retete tare delicioase. Puteti castiga si voi un cos cu aceste produse, produse din Spania, participand la acest concurs: http://pofta-buna.com/concurs-foodville/

Ingrediente:
  • 5 rosii potrivite si nu foarte tari
  • 50 gr sardine (de la foodville)
  • 70 gr ton file (de la foodville)
  • 1 ardei copt rosu (de la foodville)
  • 2 inimi anghinare (de la foodville)
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline (de la foodville)
Mod de preparare:
Spalam rosiile, le taiem un capac.
Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin.
Spalam orezul si il punem intr-un ibric la fiert.
Cand este fiert, il scurgem de apa si il lasam sa se racoreasca.
Sardinele le scurgem de ulei, le scoatem sira din mijlocul lor si le maruntim.
Tonul il rupem bucatele iar inimile de anghinare le tocam.
Ardeiul rosu il taiem cubulete.
Amestecam intr-un bol tonul, sardinele si anghinarea.
Adaugam orezul, ardeiul rosu si parmezanul ras.
Le amestecam pe toate, apoi presaram sare, piper si la final, patrunjelul verde tocat marunt.

Cu acest amestec umplem rosiile scobite.
Pulpa de rosii o punem in blender cu uleiul de masline, busuiocul uscat si putina sare. Ii dam cateva pulsuri pana obtinem un suc.
Turnam acest suc intr-un vas de ceramica, apoi asezam rosiile umplute.

Punem capacul deasupra vasului, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru circa 35-40 de minute. Incercam rosiile cu o furculita sa vedem daca sunt patrunse.
Dupa acest timp, scoatem capacul si le mai lasam 5 minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca putin si sunt bune de servit.
Pofta buna!