Ingrediente:
- 1 vanata mare (sau 2 mai mici)
- 1 rosie mare de gradina
- 200 gr feta
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri mozzarella rasa (sau cascaval ras)
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 3 linguri ulei de masline
- 2 crengute patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalati vanata si o stergeti cu un servetel.
O taiati in doua pe lungime, apoi ii faceti niste crestaturi.
Presarati putina sare, piper si stropiti fiecare jumatate cu o lingura de ulei de masline
Le asezati pe o tava pe hartie de copt, la introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 30 de minute. Daca folositi vinete mai micute, in 20-25 de minute ar trebui sa fie moale miezul.
Rosia o decojiti de pielita si o taiati cuburi.
Usturoiul curatat, il tocati marunt.
Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline, adaugati usturoiul si rosiile.
Presarati sare, piper, putin busuioc uscat, lasati sa scada lichidul de la rosie, la foc mic.
Dati tigaia deoparte.
Feta o taiati cuburi, o amestecati cu rosia gatita.
Scoateti vanata din cuptor, apasati miezul moale cu o lingura, facand loc in interior.
Puneti amestecul de rosie cu feta in fiecare jumatate, iar deasupra presarati cate o lingura de mozzarella rasa.
Le introduceti iar in cuptor, pentru circa 20 de minute, la 180 de grade de aceasta data.
Daca aveti functia grill la cuptor, puteti sa o folositi in ultimele 10 minute.
Cand este gata, scoateti tava din cuptor.
Lasati vanata sa se racoreasca usor, apoi presarati patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!
Miezul de vânătă coaptă ,eu îl scot și îl amestec cu feta și roșii, iar deasupra pun ardei gras roșu tăiat cubulețe mici
RăspundețiȘtergereEste foarte buna si varianta ce o propuneti dumneavoastra! Multumesc!
Ștergere