duminică, 7 ianuarie 2024

Tarta cu porumb si mozzarella

 
Usor, usor revin la normal si gata cu atata carne, mai facem si altceva. Astazi am ales sa pregatesc o tarta cu porumb, pentru ca va merge atat bine cu iaurtul de casa ce tocmai l-am pus la rece. O bucata de mozzarella striga la mine sa o folosesc, am cumparat o cutie de porumb, unt am din belsug de la o prietena draga, asa ca toate au mers in aceasta tarta. Nimic sofisticat, nimic pretentios, dar ceva bun, bun! Daca nu o aveti mozzarella puteti folosi cascaval sau alta branza care se topeste. 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 100 gr unt rece
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 3 linguri apa rece
  • sare
Pentru umplutura:
  • 150 gr porumb din conserva
  • 2 oua
  • 2 linguri crema de branza
  • 140 gr mozzarella
  • 50 gr masline verzi fara samburi
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc verde
Mod de preparare:
Pregatiti mai intai umplutura:
Porumbul din conserva il scurgeti bine de zeama si il puneti in niste servetele.
Mozzarella o dati pe razatoarea mare.
Maslinele le taiati pe jumatate.
Intr-un bol puneti ouale si le mixati cu putina sare si piper.
Adaugati crema de branza, mai mixati putin.
Adaugati porumbul, mozzarella, maslinele si amestecati bine cu o paleta.
Aluatul:
Untul rece, il taiati cuburi si il puneti intr-un bol.
Adaugati oul, un praf de sare si jumatate din cantitatea de faina, cernuta.
Amestecati cu mana, puneti restul de faina, iar la final apa rece.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen.
Pe o bucata de hartie de copt, puneti aluatul si intindeti o foaie subtire dreptunghiulara.

Asezati hartia cu tot cu foaia de aluat pe o tava mai mare.
Turnati umplutura pe mijloc, o nivelati usor, dar marginile le lasati libere.
Veniti cu marginile peste umplutura, aveti grija sa fie bine inchise colturile, sa nu curga umplutura.
Deasupra asezati frunze de busuioc verde.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35 de minute, pana se rumeneste frumos si este coapta.
O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati putin la racorit, apoi o portionati si serviti.
Pofta buna!