Foi:
- 2 oua + 1 ou pentru uns
- 9 linguri zahar
- 9 linguri lapte
- 9 linguri ulei
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 650 gr faina
- coaja rasa de portocala
- 3 linguri gris
- 1,5 kg mere
- scortisoara
- 1 lingura unt
- 4-5 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- zahar pudra
Foile:
Mixam cele doua oua cu zaharul pana se topeste.
Adaugam uleiul, apoi laptele.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitie, apoi praful de sare si coaja rasa de portocala.
La urma punem faina treptat si framantam bine.
Dam aluatul deoparte cat pregatim umplutura:
Umplutura:
Curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem intre maini de suc.
Intr-o cratita punem untul la topit.
Adaugam merele, zaharul, un praf de scortisoara si zaharul vanilat.
Le lasam pe foc pana se inmoaie putin.
Cand sunt gata le dam deoparte si le lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Taiem aluatul in doua.
Presaram pe masa de lucru putina faina si intindem prima foaie.
Luam o tava, o ungem cu margarina, punem hartie de copt.
Asezam prima foaie si o presaram cu gris.
Intepam putin foaia cu o furculita, deasupra punem umplutura si o intindem uniform, apoi presaram iar gris.
Intindem a 2 a foaie si o punem peste mere.
O intepam cu furculita, batem oul spuma si ungem prajitura.
Dam tava in cuptorul incins pana aluatul prinde o culoare aurie, circa 1 ora.
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.