duminică, 12 februarie 2012

Pui picant pe pat de paste

Ingrediente:
  • jumatate piept de pui fara os si piele
  • 1 ceapa
  • 1 cub unt + 1 lingurita pentru paste
  • 3 rosii  intregi in suc propriu
  • 1 canita mica suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 bucatica mica chili
  • 150 gr paste
  • patrunjel  verde
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servetele de bucatarie si il taiem bucati,pe lung ,mai groase.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le scoatem din conserva si le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem un cub de unt la topit .
Adaugam ceapa si rosiile taiate si le lasam cam 2-3 minute pe foc , apoi punem o cana cu apa si dam drumul si la pui.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Dupa circa 10 minute punem si sucul de rosii dar si chili tocat marunt(voi puteti pune cat de mult doriti,eu mi-am pus putin ca l-am facut foarte putin picant).
Condimentam cu sare dupa gust  si un strop de piper.
Mai lasam putin pe foc pana puiul este bine facut ,iar in acest timp fierbem si pastele.
Intr-o oala punem niste apa si putina sare pe foc.
Cand fierbe dam drumul la paste si le fierbem intre 10 si 15 minute.
Cand sunt gata le scurgem de apa si punem peste ele o lingurita de unt si le amestecam bine  pana ce,acesta din urma se topeste.
Cu cele doua feluri pregatite incepem servirea.
Punem pe o farfurie pastele,iar deasupra puiul pican si cu sos ,apoi presaram si niste patrunjel verde.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu