- 7-8 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 gogosar/ardei rosu
- 1 ardei galben
- 2 linguri zarzavat (vezi reteta aici) sau folositi doar proaspat cand este sezonul lor
- 3-4 linguri pasta rosii de casa
- patrunjel verde
- 1 scarita afumata
- sare
- piper
- o foaie de dafin
- 1 cana si jumatate bors
- 5 linguri cu varf smantana
Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc.
Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.
O fierbem cam 30-40 de minute.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.
Gogosarul si ardeiul galben, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem cuburi.
Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.
Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam cartofii, toate legumele taiate, plus zarzavatul.
Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand legumele sunt fierte bine, punem pasta de rosii si borsul fierbinte.
Condimentam cu sare, piper si adaugam foaia de dafin
Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.
Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra.
Pofta buna!!
Delicioasa aceasta ciorbica.
RăspundețiȘtergereDupa-amiaza placuta!
Pup Medi draga mea!!
Ștergere