Ingrediente:
- 250 gr branza de vaci
- 3 oua
- 1/2 cana de lapte (cana de 250 ml)
- 5 linguri ulei
- 8 linguri sirop de stuguri si mar
- 10 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- 1 lingura plina cu stafide aurii
- un praf de sare
- peltea de must alb (merdenchi) pentru servit
- capsuni proaspete pentru servit
- ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare:
Punem branza intr-un bol, galbenusurile si le mixam bine.
Adaugam siropul de struguri si mar, mixam, apoi punem laptele, vanilia si praful de copt.
Faina o punem treptat in compozitia obtinuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei palete, incorporam albusurile in compozitia cu branza, dar si stafidele.
Dam compozitia la frigider 15-20 de minute.
Incingem o tigaie, o ungem cu ulei.
Punem una-doua linguri de compozitie, in functie de cat de mari doriti sa le faceti, le aplatizam usor cu lingura.
Le rumenim la foc mic.
Cand incep sa se formeze gaurele, le intoarcem pe partea cealalta pana sunt rumenite.
Le scoatem pe un platou.
Le servim calde cu peltea de must alb si capsuni proaspete.
Sa aveti pofta si nu uitati, folosit cu incredere produsele fara zahar de la Bunatati din Natura!