Ingrediente:
- 200 ml frisca lichida
- 250-300 gr ananas bucati
- 100 gr pepene galben
- 2-3 linguri zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita rasa praf de anason
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
Intr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure.
Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie si le incorporam usor.
Pregatim 2 cupe si aranjam desertul.
Punem cate 3-4 lingurite de frisca lichida, o nivelam si presaram praf de anason.
Peste venim cu un strat de piure de ananas si dam cupele la congelator pentru 10-15 minute.
Pepenele galben il punem in blender, il facem piure si pe el
Il incorporam peste frisca ramasa, apoi scoatem cupele si il turnam peste stratul de ananas.
Dam iarasi la congelator cat sa se raceasca si sa se inchege bine dar sa nu inghete.
Decoram cu ananas stelat, felii de caise si servim.
Este un desert de vara plin de savoare si racoros!