joi, 25 iulie 2013

Desert rece cu ananas

Am fost invitata zilele acestea sa particip la concursul ce se desfasoara acum pe site-ul SunFood Fructe si Legume adresat numai pentru bloggeri culinari. Am descoperit produsele lor acum cateva luni, cand in cadrul unui concurs am castigat o cutie plina cu diverse conserve. Atunci le-am testat pentru prima data si am continuat sa imi comand de la ei pentru ca mi-au placut foarte mult. Sunt 100 % naturale, fructele si legumele au gustul lor specific si nu de conservanti cum au altele, culoarea lor naturala, deci vi le recomand cu drag. Aveam in camara rosii de la ei si ma gandeam ca nu am ce reteta sa fac ca sa particip la concurs, insa mi-am amintit, ca undeva pe un raft aveam pastrata o cutie de ananas bucati pentru a pregati un desert. Si uite ca i-a venit randul. Asadar cu aceasta reteta particip la concursul Gatesc sanatos cu Sun Food.

Ingrediente:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250-300 gr ananas bucati
  • 100 gr pepene galben
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de anason
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure.
Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie si le incorporam usor.
Pregatim 2 cupe si aranjam desertul.
Punem cate 3-4 lingurite de frisca lichida, o nivelam si presaram praf de anason.


Peste venim cu un strat de piure de ananas si dam cupele la congelator pentru 10-15 minute.
Pepenele galben il punem in blender, il facem piure si pe el
Il incorporam peste frisca ramasa, apoi scoatem cupele si il turnam peste stratul de ananas.


Dam iarasi la congelator cat sa se raceasca si sa se inchege bine dar sa nu inghete.
Decoram cu ananas stelat, felii de caise si servim.
Este un desert de vara plin de savoare si racoros!