sâmbătă, 27 iunie 2020

Briose cu ciocolata si crema de lamaie

Cred ca era timpul sa mai fac si eu niste briose! Am primit niste ciocolata tare faina cu lamaie de la un prieten, din aia de cofetarie si doream sa o folosesc la o crema. Si cum aveam de gand sa coc niste briose, am zis ca le voi combina cu acesta crema. Am pus bucati de ciocolata neagra si in briose, crema a iesit super aromata si aerata, deci rezultatul a fost de vis! Daca doriti sa coaceti ceva in week-end, vi le recomad cu drag:
Ingrediente:
Pentru briose (20 bucati):
  • 6 oua
  • 170 gr zahar
  • 150 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr bucati de ciocolata neagra
  • un praf de sare
Pentru crema de lamaie:
  • 250 gr ciocolata cu lamaie
  • 300 ml smatana pentru frisca
  • decoratiuni
Mod de preparare:
Briosele:
Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati in continuare.
Incorporati galbenusurile, apoi untul topit si racorit.
Puneti laptele si vanilia.
Cerneti peste amestecul din bol, cacaoa cu praful de copt, amestecati usor cu o paleta de silicon,
apoi puneti faina cernuta, treptat si continuati sa amestecati cu paleta.
La final incorporati bucatelele de ciocolata.
Puneti hartiute in tava de briose, le umpleti pe 3/4 cu aluatul de mai sus.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea, preventiv.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati sa se raceasca.
Crema de lamaie:
Amestecati ciocolata cu lamaie, cu 150 ml smantana pentru frisca si le puneti pe baie de aburi.
Amestecati continuu pana ciocolata este complet topita si cele doua sunt incorporate.
O dati deoparte si o puneti la frigider 3-4 ore.
Dupa acest timp, scoateti crema, o mixati usor, puneti restul de smantana rece si mixati pana crema devine spumoasa.
Puneti crema intr-un pos si decorati briosele.
Deasupra presarati bombonele, bucati de ciocolata sau alte decoratiuni!
Le pastrati la rece, dar acoperite!
Pofta buna!