Ingrediente:
- 180 gr unt de 80% grasime
- 250 gr smantana groasa de tara
- 250 gr telemea
- 1 ou
- 1 praf de copt
- 400-450 gr faina
- 2 oua pentru uns
- susan
- mac
- chimen
Intr-un bol amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul.
Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus.
Adaugam praful de copt, apoi faina, treptat.
Tot punem faina si framantam cu mana, pana obinem un aluat nelipicios.
Presaram faina pe masa se lucru, rupem bucati de aluat, intindem foi potrivit de groase, apoi cu o rotita taiem saratelele sau le putem decupa cu o forma.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem spuma cele doua oua, ungem cu ajutorul unui penson saratelele cu ou, le presaram cu susan, mac si chimen.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana devin usor aurii.
Procedam astel pana terminam tot aluatul.
Mie mi-au iesit 4 tavi mari cu saratele.
Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram fie intr-o cutie cu capac, fie intr-un bol ce il acoperim cu folie alimentara.
Sa aveti pofta!