Ingrediente:
- 220 gr unt
- 1 lingura ulei de cocos
- 2 oua
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingura nuca de cocos
- 6 linguri sirop de gutui (de la Dulceata Gradinii am folosit)
- 100 gr fructe uscate (merisoare, stafide, goji)
- 100 gr fulgi de ovaz
- 250-300 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurite vanilie
Mod de preparare:
Untul, de la temperatura camerei il mixati cu uleiul de cocos si ouale.
Adaugati zaharul pudra si amestecati.
Incorporati fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia si sarea.
Cerneti faina, o puneti treptat peste compozitia de mai sus, apoi puneti si nuca de cocos.
Trebuie sa va iese un aluat usor lipicios.
La final incorporati fructele uscate cu o paleta.
Acoperiti aluatul, il dati la frigider 30 de minute.
Tapetati cu hartie de copt o tava.
Scoateti aluatul de la rece, luati cate o lingurita din compozitie.
Formati cate o bila pe care o aplatizati.
Asezati biscuitii in tava, cu distanta intre ei.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pana devin usor aurii. Cam 12-14 minute dureaza pana se coc.
Procedati astfel pana terminati tot aluatul.
Ii scoateti din cuptor cand sunt gata si ii lasati sa se raceasca.
Ii pastrati intr-o cutie metalica cu capac.
Pofta buna!