joi, 21 iunie 2018

Biscuiti cu fructe uscate

Cum prind putina racoare, cum mai coc ceva. De aceasta data am optat pentru niste biscuiti foarte buni, cu fructe uscate, ca sa ii servesc cand am chef de rontait ceva. Ii pastrati intr-o cutie metalica cu capac si va ajung pentru circa o saptamana.

Ingrediente:
  • 220 gr unt
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 6 linguri sirop de gutui (de la Dulceata Gradinii am folosit)
  • 100 gr fructe uscate (merisoare, stafide, goji)
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250-300 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
Mod de preparare:
Untul, de la temperatura camerei il mixati cu uleiul de cocos si ouale.
Adaugati zaharul pudra si amestecati.
Incorporati fulgii de ovaz, praful de copt, vanilia si sarea.
Cerneti faina, o puneti treptat peste compozitia de mai sus, apoi puneti si nuca de cocos.
Trebuie sa va iese un aluat usor lipicios.
La final incorporati fructele uscate cu o paleta.

Acoperiti aluatul, il dati la frigider 30 de minute.
Tapetati cu hartie de copt o tava.
Scoateti aluatul de la rece, luati cate o lingurita din compozitie.
Formati cate o bila pe care o aplatizati.
Asezati biscuitii in tava, cu distanta intre ei.

Ii introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pana devin usor aurii. Cam 12-14 minute dureaza pana se coc.

Procedati astfel pana terminati tot aluatul.
Ii scoateti din cuptor cand sunt gata si ii lasati sa se raceasca.
Ii pastrati intr-o cutie metalica cu capac.
Pofta buna!