duminică, 15 aprilie 2012

Drob mixt

Ingrediente:
  • 500 gr pipote pui
  • 500 gr ficatei pui
  • 1 plaman porc
  • 1 limba porc
  • 1 inima porc
  • 1 kg carne tocata amestec (porc cu vita)
  • 4-5 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 2-3 legaturi marar verde
  • sare
  • piper
  • 6-7 oua pentru compozitie
  • 2 oua pentru uns
  • oua fierte tari daca vreti sa puneti pe mijlocul drobului sau il faceti simplu
  • 1 lingura amestec legume uscate
Mod de preparare:
Spalam pipotele si ficatul de pui.
Intr-o oala punem pipotele de pui la fiert. Le spumam.
Cand au fiert cam pe jumatate, punem si ficatelul si le lasam sa fiarba, dar nu foarte mult timp sa nu se farame. La fel, spumam ce se aduna deasupra.
Spalam organele de porc.
Le punem intr-o oala la fiert si cand sunt gata le punem la racorit.
Limba o curatam de pielita dupa ce a fiert, cat este fierbinte.
Organele fierte si racite, le tocam maruntel cu cutitul sau le dam prin masina de tocat.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul le spalam, le indepartam cozile si le tocam marunt.
Intr-un bol punem maruntaiele tocate, carnea tocata si verdeata maruntita.
Condimentam cu sare, piper, amestecul de legume si adaugam si cele 6-7 oua.
Amestecam bine toate ingredientele.
Pregatim 3 tavi de chec, punem hartie de copt.
Punem putina compozitie de drob in fiecare tava, asezam ouale fierte, apoi acoperim iar cu un rand de  compozitie (eu am facut si cu ou fiert si simplu).

 Batem ouale spuma si ungem droburile.

Dam tavile in cuptorul incins si le lasam acolo pana sunt gata (dureaza o ora, o ora si ceva).
Le scoateti cand sunt gata, le lasati sa se racoreasca, apoi le infoliati si le pastrati la frigider.
Pofta buna!

Pasca cu branza si ciocolata

Este o reteta de pasca minunata si aromata. Are branza, ciocolata, aluat fraged, asa cam pe gustul tuturor. Daca ar fi dupa sotul meu, asta ar trebui sa o pregatesc mereu. La baza puteti folosi aluat de cozonac. 

Ingrediente:
Pentru aluatul fraged:
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 40 gr smantana de tara
  • 1 lingura indulcitor 1:2 (sau 2 linguri zahar)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 180 gr faina
  • vanilie
Pentru umplutura de branza cu ciocolata:
  • 700 gr branza de vaci
  • 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor (sau cu zahar)
  • 250 gr smantana pentru frisca neindulcita
  • 100 gr indulcitor 1:2 (sau 200 gr zahar)
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • vanilie
  • esenta de portocale (sau coaja rasa de portocale)
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul, oul, smantana si indulcitorul.
Mixati pana obtineti o compozitie omogena, apoi adaugati un praf de sare si vanilia.
Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat, in compozitia de mai sus.
La inceput folositi mixerul si cand devine mai tare aluatul, framantati cu mana.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen. 
Daca este oul mai mare, este posibil sa aveti nevoie de o lingura de faina in plus.
Ungeti cu putin ulei si tapetati cu hartie de copt, o tava rotunda de 26 cm.
Intindeti aluatul, il asezati la baza tavii.
Il dati la rece pana pregatiti umplutura.

Umplutura de branza cu ciocolata:
Topiti ciocolata cu 4-5 linguri de frisca, pe baie de aburi sau la microunde.
Smantana rece o mixati pana obtineti o frisca spumoasa.
Separati ouale.
Intr-un bol amestecati branza cu galbenusurile, indulcitorul, esentele si amidonul. Le mixati bine.
Adaugati ciocolata topita si cacaoa, mixati usor, apoi puneti frisca batuta si mixati iar, doar cat sunt toate amestecate.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Le adaugati peste compozitia de branza cu ciocolata, amestecati usor cu o paleta.

Scoateti tava cu aluat de la frigider.
Puneti umplutura peste aluat, o nivelati.

 
Introduceti pasca in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 50-60 de minute. Eu am lasat-o 60 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca.

O acoperiti bine cu folie o dati la frigider 2-3 ore sau peste noapte, apoi portionati si serviti.
Pofta buna!