Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 gr unt
- 70 gr zahar
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- un praf de sare
- 250-280 gr faina
- 500 gr caise
- 2 nectarine
- 4-5 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura cu varf amidon
Aluatul:
Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine.
Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie.
Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Umplutura:
Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite.
Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc.
Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe.
Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.
Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare.
Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile.
Taiem surplusul apoi punem umplutura.
Intindem si a doua foaie de aluat iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele ( asta nu este obligatoriu).
Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.
Cand deasupra a prins o crusta aurie o scoatem, o lasam sa se raceasc.
O pudra cu zahar si ne delectam cu o bucatia, doua, trei pana terminam toata tarta ce sa mai...Dar nu singuri ci alaturi de cei dragi :)
Sigur ca daaa...ne delectam de la doua felii(cel putin)in sus!Arata minunat!
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Multumesc mult Janet. Pup!
ȘtergereGustoasa foc tarta !! Imi place!! Pup Rocsy!
RăspundețiȘtergereNu are cum sa nu-ti plca la cat de buna iese. Pup Dea!
ȘtergereFoarte gustoasa si racoritore aceasta tarta!!
RăspundețiȘtergereConfirm acest lucru. Multumesc pentru apreciere!
ȘtergereAromata si gustoasa!
RăspundețiȘtergereSi eu ma inscriu de la 2 felii in sus..............hihihi.
Pupici!
Asa asa Medi doar de la doua in sus..Pup!
ȘtergereApetisanta tarta! In sezonul rece, piersicile se pot inlocui cu dulceata de piersici?
RăspundețiȘtergereMultumesc anticipat pentru raspuns.
Mirela
Multumesc pentru apreciere. Eu zic ca merge foarte bine si cu dulceata de piersici. :)
ȘtergereRevin cu impresii: e foarte buna tarta chiar si cu dulceata. Abia astept sa o testez si cu fructele de sezon. Multumesc pentru reteta si raspuns.
ȘtergereMa bucur foarte mult ca ti-a placut. Eu fac aceasta tarta cu diverse fructe si este delicioasa!
Ștergere