miercuri, 17 iulie 2013

Tarta cu caise si nectarine

Anul acesta piata este arhi plina de caise, piersici, necatarine si alte fructe de sezon. Nu puteam sa las sa treaca toate aceste minunatii fara a pregati o tarta care bineinteles ca s-a mancat la foc automat si cica a fost cam putina si mai trebuie sa fac :D

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • 250-280 gr faina
Pentru unplutura:
  • 500 gr caise
  • 2 nectarine
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine.
Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie.
Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.


Umplutura:
Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite.
Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc.
Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe.
Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.


Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare.
Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile.
Taiem surplusul apoi punem umplutura.
Intindem si a doua foaie de aluat iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele ( asta nu este obligatoriu).
Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.


Cand deasupra a prins o crusta aurie o scoatem, o lasam sa se raceasc.
O pudra cu zahar si ne delectam cu o bucatia, doua, trei pana terminam toata tarta ce sa mai...Dar nu singuri ci alaturi de cei dragi :)



12 comentarii:

  1. Sigur ca daaa...ne delectam de la doua felii(cel putin)in sus!Arata minunat!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gustoasa foc tarta !! Imi place!! Pup Rocsy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte gustoasa si racoritore aceasta tarta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aromata si gustoasa!
    Si eu ma inscriu de la 2 felii in sus..............hihihi.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Apetisanta tarta! In sezonul rece, piersicile se pot inlocui cu dulceata de piersici?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    Mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere. Eu zic ca merge foarte bine si cu dulceata de piersici. :)

      Ștergere
    2. Revin cu impresii: e foarte buna tarta chiar si cu dulceata. Abia astept sa o testez si cu fructele de sezon. Multumesc pentru reteta si raspuns.

      Ștergere
    3. Ma bucur foarte mult ca ti-a placut. Eu fac aceasta tarta cu diverse fructe si este delicioasa!

      Ștergere