Ingrediente:
- 400 gr creveti prefierti
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- cimbru uscat
- praf de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapa rosie
- 1 kapia mic
Mod de preparare:
Crevetii ii curatati (ai mei erau necuratati) si ii spalati.
Ii stergeti cu niste servetele.
Intr-un bol puneti sosul de soia cu zeama de lamaie, ulei de masline si toate condimentele.
Amestecati bine cu un tel, dati drumul crevetilor.
Ii invartiti bine prin acest amestec.
Ii acoperiti cu folie si ii dati o ora la frigider sau chiar peste noapte.
Dovlecelul il taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o taiati bucati micute.
Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, ii faceti cuburi mai mari.
Scoateti crevetii din frigider.
Asamblati pe bete de frigarui, alternand creveti cu legume, in orice ordine va doriti.
Ungeti o tigaie grill cu o lingura ulei de masline, o puneti la incins.
Dati focul potrivit, puneti frigaruile la facut.
Le rumeniti pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.
Le puteti servi simple sau cu o salata verde.
Pofta buna!