joi, 1 decembrie 2022

Frigarui cu creveti si legume

 
Deliciul unei seri reci de iarna? Cativa creveti condimentati, cateva legume si rezulta niste frigarui tare gustoase! Nimic mai simplu si mai bun! Eu le-am rumenit pe un grill, dar le puteti gati si in cuptor, intr-o tava, pe hartie de copt, ca vor iesi la fel de faine! Sa le incercati si voi, mai ales daca iubiti fructele de mare!

Ingrediente:

  • 400 gr creveti prefierti
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • praf de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa rosie
  • 1 kapia mic 
Mod de preparare:
Crevetii ii curatati (ai mei erau necuratati) si ii spalati.
Ii stergeti cu niste servetele.
Intr-un bol puneti sosul de soia cu zeama de lamaie, ulei de masline si toate condimentele.
Amestecati bine cu un tel, dati drumul crevetilor.
Ii invartiti bine prin acest amestec.
Ii acoperiti cu folie si ii dati o ora la frigider sau chiar peste noapte.
Dovlecelul il taiati bucati potrivite.
Ceapa curatata o taiati bucati micute.
Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, ii faceti cuburi mai mari.
Scoateti crevetii din frigider.
Asamblati pe bete de frigarui, alternand creveti cu legume, in orice ordine va doriti.
Ungeti o tigaie grill cu o lingura ulei de masline, o puneti la incins.
Dati focul potrivit, puneti frigaruile la facut.
Le rumeniti pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.
Le puteti servi simple sau cu o salata verde.
Pofta buna!