Cand e vorba de pus ceva in lipie, ai mei sunt incantati! Pregatesc fel si fel de amestecuri de legume, fie de post, fie cu branza, cu pui, peste, le pun in lipie, le rumenesc putin si le servim cu placere. De aceasta data aveam jumatate de piept de pui ramas de la alt preparat si am zis sa nu il mai congelez! Lipii aveam, am mai venit cu ceva pe langa si am obtinut o reteta tare, tare buna. Nu stiu voi cand preferati sa serviti o astfel de reteta, dar pentru mine este perfecta in orice moment al zilei.
Ingrediente pentru 3 portii:
- 1/2 piept de pui dezosat
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ardei rosu gras
- 5 linguri suc de rosii de casa
- 4 rosii uscate
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- busuioc uscat sau oregano
- 6 felii branza cheddar
- 3 lipii integrale
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui, il stergeti cu niste servetele si il taiati cuburi.
Ceapa curatata o tocati marunt, usturoriul il pisati.
Ardeiul rosu il taiati fasii potrivite.
Rosiile uscate le maruntiti.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti puiul.
Il rumeniti pe toate partile, adaugati ceapa, usturoiul si rosiile uscate.
Sotati totul 1-2 minute, apoi adaugati o canita cu apa.
Presarati sare, piper si busuioc uscat.
Lasati sa scada la foc potrivit.
Puneti si fasiile de ardei, mai adaugati putina apa.
Amestecati din cand in cand, spre final adaugati sucul de rosii.
Cand totul este bine scazut, trageti tigaia de pe foc.
Puneti umplutura pe lipii, doar pe jumatate, asezati cate doua felii de branza deasupra.
Veniti cu jumatatea de lipie goala deasupra, peste branza.
Le rumeniti fie intr-o tigaie pe ambele parti, fie intr-un sandwich maker.
Le serviti simple, cu o salata, un sos de iaurt, un piure sau ce va mai place.
Pofta buna!