sâmbătă, 26 martie 2022

Cartofi zdrobiti

 
Astazi va mai aduc o reteta cu cartofi tare simpla si buna. Cartofii acestia ii puteti servi ca si garnitura langa o friptura, fie cu putina branza si un ou langa sau simpli, cu o salata verde sau muraturi. Voi alegeti cum sa ii serviti, numai sa ii pregatiti ca sunt prea gustosi. Eu am folosit cimbru ca si planta aromatica dar merg cu busuioc, oregano sau marar, ii faceti dupa placul vostru!

Ingrediente:

  • 10 cartofi albi
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline (sau floarea soarelui)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce/iute
  • cimbru uscat
  • parmezan (optional)
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalati bine cartofii si ii puneti intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa 20-25 de minute, ii strapungeti cu o furculita sa vedeti daca sunt patrunsi.
Ii scoateti intr-un bol, cu ajutorul unei palete.
Zdrobiti usor unul cate unul, eu m-am folosit de ustensila pentru piure, dar puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita sau dosul unei farfurii.
Ii asezati intr-o tava, eu i-am pus intr-o tava mai micuta si i-am indramadit putin, dar este de preferat sa fie rasfirati.
Intr-un vas amestecati uleiul cu sare, piper, boia dulce si cimbru uscat.
Curatati usturoiul si il puneti in amestecul cu ulei, mai invatiti putin.
Luati cu lingurita din acest amestec si puneti pe fiecare cartof.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 15-20 de minute, pe funcita grill. 
Daca nu aveti aceasta functie, ii dati la 200 de grade si ii lasati pana se rumenesc usor.
Ii scoateti din cuptor cand sunt gata, ii asezati pe un platou.
Ii presarati cu patrunjel verde tocat, parmezan (daca doriti) si ii serviti.
Pofta buna!