Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- 6 linguri nuca de cocos
- 70 gr fulgi de migdale
- 7 linguri faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
Pentru crema:
- 500 gr mascarpone
- 250 gr ciocolata alba
- 50 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
Pentru sirop:
- 1 lingura cu varf nuca de cocos
- 2 lingurite vanilie
- 200-250 ml apa
In plus:
- 100 ml frisca lichida
- 100 gr smantana de tara
- fulgi de migdale
- bomboane raffaello
- 2-3 linguri nuca de cocos
Mod de preparare:
Incepeti cu prepararea siropului pentru a se raci.
Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia.
Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot.
Dati deoparte siropul si lasati-l sa se raceasca.
Blatul:
Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugati uleiul, laptele, apoi nuca de cocos si fulgii de migdale macinati.
Puneti faina, praful de copt, vanilia si amestecati bine.
Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma.
Albusurile spuma le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm, turnati prima parte de compozitie.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 10 minute, pana se coace foaia de blat.
La fel procedati si cu celelalte foi.
Cand sunt gata, le lasati sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele o amestecati cu laptele.
O puneti pe baie de aburi, amestecati continuu pana este complet topita ciocolata, apoi o dati deoparte.
Intr-un bol puneti mascarponele, ciocoata topita si le mixati.
Separat, mixati spuma, frisca rece.
Puneti frisca peste crema de mascarpone cu ciocolata, amestecati bine cu o paleta.
Impariti crema din ochi in 3 parti aproximativ egale.
Asezati prima foaie de blat pe un platou si puneti un inel detasabil in jurul sau.
Insiropatti prima foaie, puneti 1/3 din crema, o nivelati.
Asezati iar foaie de blat, insiropati, crema, iar blat, iar insiropati si ultima parte de crema.
Dati tortul la frigider 3-4 ore.
Frisca lichida impreuna cu smantana, reci, le mixati pana obtineti o spuma.
Scoateti tortul de la frigider dupa cele 3-4 ore, indepartati inelul.
Imbracati marginile tortului in frisca, iar cu ajutorul unui pos, faceti o bordura din frisca pe margine.
Deasupra presarati nuca de cocos si asezati bomboane raffaello, iar pe margine decorati cu fulgi de migdale.
Pofta buna!
PS: Daca aveti lapte de cocos, puteti insiropa cu el foile de blat si nu mai pregatiti sirop.
PS: Daca aveti lapte de cocos, puteti insiropa cu el foile de blat si nu mai pregatiti sirop.