luni, 6 august 2012

Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata


Un tort facut cu mult drag pentru mine si iubitul meu.Astazi  implinim si noi cativa anisori de cand suntem impreuna si am zis ca nu e nimic mai potrivit decat ceva dulce ca sa nu uitam niciodata ziua in care am pornit spre aceasta poveste de iubire.La multi ani iubitu, la multi ani pentru noi!!!

Ingrediente:
Blat:
  • 5 oua
  • 1 lingura unt
  • ½ cana de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
 
Crema de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 130 gr frisca lichida

Crema cu zmeura:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 gr zmeura 
  • 1 plic cappucino
  • 2-3 linguri frisca batuta  
  • piscoturi 
 
Mod de preparare:
Blatul:
Topim untul 20 de secunde la microunde si il lasam sa se raceasca.
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul .
Incorporam untul topit si extractul de vanilie.
Praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua.
La sfarsit incorporam faina.
Ungem o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins.
Lasam blatul pana este copt(facem testul cu scobitoarea), apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema de ciocolata:
Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un bol.
Peste turnam frisca lichida.
Asezam vasul pe baie de aburi pana ciocolata este topita bine.
Dam vasul la frigider sa se raceasca continutul cu ciocolata si sa se intareasca putin.
Il scoatem mai apoi si mixam pana crema se ingroasa.

Crema cu zmeura:
Mascarponele impreuna cu branza de vaci le mixam pana devin crema.
O indulcim cu zaharul pudra.
Ii dam aroma cu zaharul vanilat si extractul de vanilie.

Asamblare:
Pregatim un cappucino conform instructiunilor si il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.
 
Taiem blatul in doua (aici eu l-am taiat cam stramb, asa ca sa ma scuzati :) si sa nu ma certati prea tare).
Tapetam cu folie o tava detasabila.
Asezam prima foaie si o insiropam.
Punem jumatate din crema de branza, apoi zmeura (oprim cateva pentru ornat) si restul de crema de branza.
Insiropam si al 2 lea blat si il asezm peste crema de branza.
Deasupra punem crema de ciocolata si o intindem uniform cu o spatula.
Dam la rece cam 30 de minute.
Il scoatem apoi pe un platou, deasupra asezam zmeura, iar pe margini punem piscoturi taiate pe jumatate si unse cu putina frisca ca sa stea lipite.