miercuri, 3 mai 2017

Briose cu ciuperci

De cand am descoperit genul asta de gustari rapide, tare imi place sa le pun in practica. De multe ori le pregatesc cu ce am prin camara si frigider, fara sa mai cumpar alte ingrediente. Sunt spornice, si in plus, de pus la pachet sunt grozave, ca de multe ori de asta am nevoie, sa aiba ce lua mama la pachet fara sa aiba grija ca ceva curge, ca trebuie incalzit si tot asa. Daca va place reteta, o puteti incerca si voi cu incredere!

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 200 gr lapte batut
  • 5 linguri ulei
  • 140 gr faina (eu am folosit de tara)
  • 170 gr ciuperci la borcan
  • 50 gr branza cheddar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Batem ouale spuma cu putina sare si piper.
Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut.
Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Ciupercile le spalam bine, le taiem bucatele.
Ceapa verde curatata, o taiem rondele.
In compozitia de mai sus adaugam atat ciupercile cat si ceapa verde.
Deasupra radem branza cheddar, amestecam cu o paleta.

In forme de briose punem compozitie cu ajutorul unei linguri, dar nu umplem formele.

Introducem briosele in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 25-30 de minute, pana briosele sunt rumenite si coapte.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca putin, apoi servim.
Din aceasta cantitate au iesit 12 briose.
Sa aveti pofta!