Ingrediente:
- 4 oua
- 6 linguri ulei
- 1 canita zahar (cana de 150 ml)
- 1 canita faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de lamaie
- 1 praf de sare
- 2 linguri zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 lingura cacao
- o mana miez de nuca
- 1 lingura coaja de portocala confiata ( eu am de la Bunatati din Natura)
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea.
Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie cu ajutorul unei palete de silicon.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitia de mai sus.
Ungem o tava de chec cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Cealalta jumatate o amestecam cu cacaoa.
Turnam compozitia de cacao peste cea alba, iar deasupra punem miezul de nuca taiat bucati si coaja de portocala confiata.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute, facem testul cu scobitoarea.
Il scoatem cand este gata, il lasam sa se raceasca si servim.
O sa mancati 2-3 felii si tot o sa mai vreti ;)