Ingrediente:
- 6 oua (sau 5 mai mari)
- 70 ml ulei de masline
- 160 ml lapte
- 10 linguri faina
- 120 gr masline fara samburi (am folosit negre, verzi si kalamata)
- 100 gr cascaval
- 100 gr mix branzeturi rase (a fost un amestec de cheddar cu emmentaler si mozzarella)
- sare
- piper
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 legatura marar verde
Mod de preparare:
Maslinele le taiati feliute.
Cascavalul il taiati cubulete mici.
Intr-un bol puneti ouale.
Presarati sare, piper si mixati pana devin spuma.
Incorporati uleiul de masline treptat, apoi adaugati si laptele.
Amestecati faina cu praful de copt, le incorporati peste compozitia de mai sus, mixand usor.
Adaugati branzeturile rase, cascavalul cuburi si maslinele. Amestecati usor cu o paleta.
Mararul verde il tocati marunt, il incorporati si pe acesta.
Tapetati cu hartie de copt, o tava de chec de 12/25 cm.
Turnati compozitia de chec si o nivelati.
Introduceti checul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Trebuie sa fie rumenit si copt, faceti testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoateti din cuptor.
Il lasati la temperatura camerei 15 minute, apoi il scoateti din tava si il asezati pe un gratar.
Il lasati sa se raceasca, serviti din el si pe restul il inveliti in folie.
Il pastrati la frigider.
Pofta buna!