marți, 30 octombrie 2012

Ciorba de pui cu galuste

Numai supa de galuste e buna? O ciorba de pui acrita cu bors si galuste oare nu merge? Cam asa ma intrebam si am zis sa incerc.Pot sa zic ca ai mei au fost foarte incantati si le-a placut foarte mult.Asa ca puteti sa o preparati si voi curand.

Ingrediente:
  • 1 pui nu foarte mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 felii telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pasta de gogosari
  • 1,5- 2 cani bors
  • cateva fire taitei
  • 2 oua
  • gris
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Mod de preparare:
Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf.
Luam fiecare bucata din el si o spalam bine.
Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul.
Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete mici.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte si ii taiem patratele.
Feliile de telina le facem bucatele cat mai mici.
Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.
In momentul in care ciorba nu mai face spuma si fierbe punem toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai orpim putin pentru a pune la sfarsit.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intr-un castron batem ouale cu putina sare, piper si patrunjelul uscat.
Punem si gris pana obtinem o consistenta putin grosuta.
Borsul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa dea 2-3 clocote.
Incercam carnea si daca e patrunsa, punem borsul fierbinte si firele de taitei.
Adaugam si pasta de gogosari, sare si piper dupa gust.
Cand incepe sa dea iar in clocot, scoatem carnea intr-un bol si cu o lingurita punem galustelele.
Le dam drumul incet in ciorba si nu le facem foarte mari pentru ca ele oricum cresc.
Le lasam sa fiarba 8-10 minute, tragem oala de pe foc le stropim cu apa rece sa fie mai pufoase.
Le fierbem 2-3 minute, le stopim iar cu apa rece si la sfarsit le fierbem iar 2-3 minute.
Luam ciorba de pe foc, punem inapoi bucatile de carne, iar la final presuram patrunjel verde tocat.
Servim simpla sau cu o lingura de smanatana.
Sa aveti pofta!



Muffins marmorate cu Nutella

De mult nu mai folosisem tava de briose si imi era dor de niste muffins pufosi.Am gasit aceasta reteta pe blogul Teo's Kitchen si mi-au placut mult.Avand toate ingredientele la indemana nu am mai stat pe ganduri si le-am pragatit.Multumesc mult Teo pentru reteta.Cu acesta ocazie vreau sa ii multumesc si fetei noastre talentate de pe bucataras Panacris care mi-a oferit un cadou minunat, chiar deosebit.Multumesc mult draga mea.O sa vedeti si voi cadoul pictat de ea.Din aceasta cantitate mi-au iesit 12 muffins mari.

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 140 gr unt
  • 160 gr zahar
  • 2 linguri iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 12 lingurite nutella
Mod de preparare:
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma.
Punem ouale si le incorporam, apoi iaurtul.
Cernem faina si o turnam in ploaie, timp in care mixam usor.
Adaugam praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie si la urma coaja rasa de lamaie.
Amestecam bine toate ingredientele pana vom obtine o consistenta putin densa, fara cocoloase dar spumoasa.
In tava de briose punem hartiute.
Le umplem cam pe 3/4 cu compozitie, apoi punem cate o lingurita nutella.
Cu ajutorul unei scobitoare  facem aspectul de marmorat.

Bagam tava in cuptorul incins si coacem briosele cam 25 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt tocmai excelente, pentru ca vremea s-a racorit, langa cafeluta sau ceaiul de dimineata.
Nu mai zic ca sunt ideale si sa le dati la pachet copilasilor la scoala sau sa le luati voi la servici.
Sursa de inspiratie