Ingrediente:
- 1 pui nu foarte mare
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei kapia
- 1/2 ardei galben
- 2 felii telina
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1 lingurita pasta de gogosari
- 1,5- 2 cani bors
- cateva fire taitei
- 2 oua
- gris
- 1 lingurita patrunjel uscat
Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf.
Luam fiecare bucata din el si o spalam bine.
Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul.
Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete mici.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte si ii taiem patratele.
Feliile de telina le facem bucatele cat mai mici.
Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.
In momentul in care ciorba nu mai face spuma si fierbe punem toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai orpim putin pentru a pune la sfarsit.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intr-un castron batem ouale cu putina sare, piper si patrunjelul uscat.
Punem si gris pana obtinem o consistenta putin grosuta.
Borsul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa dea 2-3 clocote.
Incercam carnea si daca e patrunsa, punem borsul fierbinte si firele de taitei.
Adaugam si pasta de gogosari, sare si piper dupa gust.
Cand incepe sa dea iar in clocot, scoatem carnea intr-un bol si cu o lingurita punem galustelele.
Le dam drumul incet in ciorba si nu le facem foarte mari pentru ca ele oricum cresc.
Le lasam sa fiarba 8-10 minute, tragem oala de pe foc le stropim cu apa rece sa fie mai pufoase.
Le fierbem 2-3 minute, le stopim iar cu apa rece si la sfarsit le fierbem iar 2-3 minute.
Luam ciorba de pe foc, punem inapoi bucatile de carne, iar la final presuram patrunjel verde tocat.
Servim simpla sau cu o lingura de smanatana.
Sa aveti pofta!