Ingrediente:
- 3 oua
- 140 gr unt
- 160 gr zahar
- 2 linguri iaurt
- 200 gr faina
- 1 praf de copt
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 12 lingurite nutella
Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma.
Punem ouale si le incorporam, apoi iaurtul.
Cernem faina si o turnam in ploaie, timp in care mixam usor.
Adaugam praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie si la urma coaja rasa de lamaie.
Amestecam bine toate ingredientele pana vom obtine o consistenta putin densa, fara cocoloase dar spumoasa.
In tava de briose punem hartiute.
Le umplem cam pe 3/4 cu compozitie, apoi punem cate o lingurita nutella.
Cu ajutorul unei scobitoare facem aspectul de marmorat.
Bagam tava in cuptorul incins si coacem briosele cam 25 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt tocmai excelente, pentru ca vremea s-a racorit, langa cafeluta sau ceaiul de dimineata.
Nu mai zic ca sunt ideale si sa le dati la pachet copilasilor la scoala sau sa le luati voi la servici.
Sursa de inspiratie
RăspundețiȘtergereCe frumos ti-au crescut! :)
Multumesc Flori!
ȘtergereDelicioase!
RăspundețiȘtergere