luni, 24 septembrie 2012

Tarta cu crema de vanilie si zmeura

O tarta fina, aromata si pe placul meu.Inca se mai gaseste pe piata zmeura proaspata si un paharel va ajunge pentru o tarta.Merita incercata zic eu!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 270 gr faina
Pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 pahar cu zmeura
  • 1 plic tort jelee
  • 250 ml suc de zmeura natural
  • 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Untul il mixam intr-un bol cu zaharul.
Incorporam oul si zaharul vanilat.
La urma punem praful de sare, praful de copt si faina.
Framantam cu mana pana toate ingredientele sunt incorporate si aluatul este nelipicios.
Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider.
Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
Scoatem aluatul, intindem o foaie si o asezam in tava.
Presam cu degetele aluatul pe marginile tavii si il intepam cu o furculita.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand blatul are o culoare aurie il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.
Umplutura:
Laptele il punem la fiert.
Intr-un castron amestecam zaharul, faina si cateva linguri de lapte.
Cand laptele incepe sa fiarba, incorporam amestecul de faina si invartim cu un tel pe foc pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem cratita de pe foc si punem vanilia.
Lasam sa se raceasca bine.
Smantana o batem frisca si o adaugam in crema de vanilie rece.
Crema o turnam peste blat si o nivelam.
Asezam zmeura, pe care mai intai o spalam.
Intr-un ibric ametecam plicul de tort jelee cu zaharul si sucul de zmeura.
Punem pe foc doar cat sa se dizolve, maxim 1 minut, apoi o turnam peste zmeura.
O dam la rece ca sa se inchege bine.
Dupa ce a stat la rece este numai buna de servit!