marți, 1 martie 2016

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 martie si v-am adus un martisor. Nu este orice martisor, ci unul dulce, pentru ca asa imi place mie sa va rasfat si asa stiu eu cel mai bine. Dragi doamne si domnisoare, sa aveti o primavara asa cum va doriti: cu iubire, multe zambete, soare, flori care sa va inveseleasca fiecare zi, fericire si numai impliniri frumoase!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
Pentru umplutura de branza:
  • 350 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 250 gr fructe tropicale din compot (eu am folosit de la Sun Food)
Budinca de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt de 80% grasime
  • 1 lingurita vanilie
  • 2-3 linguri nuca de cocos
Mod de preparare:
Blatul:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.
Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Umplutura de branza:
Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul.
Incorporam faina, vanilia, coaja rasa de portocala si la final fructele tropicale, bine scurse de zeama.

Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/24 cm.
Turnam putin mai mult din jumatate din compozitia de blat, o nivelam, punem branza cu lingura pe intreaga suprafata.
Deasupra, punem restul de compozitie de blat, o nivelam usor.

Introducem prajitura, in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana prajitura este rumenita si bine patrunsa. Dupa 30 de minute, putem verifica prajitura. Facem testul cu scobitoarea, cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Budinca de vanilie:
Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam cu un tel pana amidonul este complet dizolvat.
Transferam cratita pe aragaz, la foc potrivit, lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.
O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
In crema rece punem vanilia, untul de la temperatura camerei si le mixam.
Peste prajitura rece, intindem budinca de vanilie si o presaram cu nuca de cocos.

O dam la frigider 2-3 ore, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!