duminică, 12 februarie 2012

Ciorba de legume cu ghebe

Ingrediente:
  • 7-8 cartofi mari
  • 200 gr fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate ardei rosu
  • 2 rosii
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta gogosari
  • 1 castronel ghebe fierte
  • 1 cana si jumatate-2 cani bors
Mod de preparare:
Intai de toate pregatim toate legumele.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu il taiem patratele, rosiile le decojim si le tocam.
Pastarnacul il curatam si il taiem bucatele mici.
Fasolea verde o spalam bine.
Intr-o oala punem 2-3 linguri ulei.
Adaugam ceapa, morcovul si rosiile, le tragem 1 minut in ulei, nu mai mult sa nu le prajiti ci doar pentru a le inabusi putin, apoi puneti apa cat doriti, in functie de cata ciorba doriti sa faceti, cam 6 litri pentru cantitatea asta de legume ar fi suficienta.
Lasam sa inceapa sa fiarba apoi adaugam cartofii, fasolea verde, ardeiul rosu, pastarnacul .
Lasam pe foc cam 10 minute, acoperim cu un capac.
Dupa acest timp adaugam ghebele, pasta de gogosari.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam pe foc pana ce legumele sunt fierte destul de bine.
La urma adaugam borsul si ii mai dam 3-4 clocote.
Tocam niste patrunjel verde si presaram deasupra.
Pofta buna!!!

2 comentarii: