duminică, 12 februarie 2012

Pizza de post

Ingrediente:
Blat:
  • 200 ml apa minerala
  • 20 gr drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • faina cat cuprinde
Umplutura:
  • 1 carnacior de post
  • 3-4 ciuperci intregi conservate
  • 1 pumn de ghebe fierte
  • 7-8 masline
  • 4-5 felii ardei rosu
  • 1 rosie
  • 1 canita suc de tomate
  • piper
  • patrunjel uscat
Mod de preparare:
Mai intai pregatim blatul:
Intr-un bol punem apa minerala putin calduta, praful de sare si uleiul.
Drojdia o frecam cu putin zahar si o adaugam in bol.
La urma adaugam faina treptat, pana obtinem un aluat usor de modelat si nelipicos.
Il lasam la odihnit 25-30 de minute.
Umplutura:
Carnaciorul il taiem rondele.
Ciupercile le spalam bine si le taiem felii.
Ghebele le tocam, dar nu prea marunt.
Maslinele le facem feliute.
Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund.
Asamblam pizza:
Luam cam jumatate din aluat, il intindem putin si ii dam forma rotunda.
Il intepam din loc in loc si asezam blatul intr-o tava rotunda, unsa cu putin ulei.
Sucul de rosii il amestecam cu putin patrunjel verde uscat si piper.
Cu acest sos ungem blatul.
Apoi asezam ingredientele: carnaciorii, ciupercile, ghebele, feliile de ardei rosu, maslinele si deasupra rosiile.




Dam tava in cuptorul incins si o lasam acolo pana e copt blatul.
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu