Ingrediente:
Pentru aluat:
- 160 gr unt
- 2 oua
- 1 lingura indulcitor pudra cu vanilie (sau 1 lingura zahar pudra)
- 300 gr faina
- un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
- 600 ml lapte
- 2 oua
- 4 linguri amidon
- 6 linguri indulcitor (sau 6 linguri zahar)
- 1 lingurita vanilie
- 3 pere
- 1 lingura indulcitor gold (sau 1 ingura zahar brut)
Mod de preparare:
Incepeti cu pregatirea cremei de vanilie, pentru a se putea raci.
Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul.
Adaugati laptele, invartiti bine, apoi puneti amidonul si amestecati pana este dizolvat.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Cand s-a racit, puneti vanilia si o mixati usor.
Aluatul:
Untul rece, taiat cuburi, il amestecati intr-un bol cu ouale, indulcitorul si un praf de sare.
Adaugati jumatatea din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi adaugati restul de faina.
Framantati pana obtineti o bila de aluat omogen.
Intindeti o foaie din aluat, o asezati intr-o tava de tarta de 26 cm.
Apasati usor cu degetele inclusiv pe peretii tavii, taiati surplususl.
Il intepati cu furculita din loc in loc, il dati la rece 20 de minute.
Dupa acest timp, scoateti cu tava de aluat din frigider.
Puneti crema mixata, o nivelati.
Perele spalate si bine sterse, le taiati felii pe lung.
Le asezati peste crema, presarati indulcitorul gold deasupra.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca.
O portionati si serviti!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu