- 3 kg piersici fara samburi
- 1,800 gr zahar
- 1 lamaie
Mai intai pregatim borcanele (din alea mici de 400 de grame am folosit).
Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.
Spalam piersicile bine sub jetul de apa.
Le taiem in doua si le scoatem samburii.
Dupa ce le-am scos samburii, luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri.
Le punem toate intr-o oala de tuci (sau o oala mai groasa daca nu aveti de tuci) .
Deasupra turnam zaharul iar cu o paleta le amestecam.
Le lasam sa stea asa cu zaharul cam 2-3 ore pentru a-si lasa zeama.
In acest timp mai amestecam din cand in cand in ele, pentru ca zaharul sa se topeasca.
Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si amestecam in dulceata din cand in cand.
Din momentul in care incepe sa fiarba dulceata, o lasam pe foc 1 ora si 30 de minute, maxim 1 ora si 45 de minute (eu am lasat-o 1 ora si 30 de minute).
Cu 10 minute inainte de a inchide dulceata, stoarceti lamaia si puneti zeama peste dulceata.
Cand este gata inchidem aragazul.
Punem dulceata fierbinte in borcane si le infiletam.
Le acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2 a zi asa.
A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros.
Pofta buna cand o serviti!!!!
Am terminat proviziile.La vara le reinnoiesc.Te pup!
RăspundețiȘtergereEu mai am inca!!
Ștergere