Ingrediente:
Pentru umplutura de branza:
- 500 gr branza de vaci
- 2 oua
- 5-6 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau 5-6 linguri zahar)
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie
- esenta de portocale
Mai aveti nevoie:
- 12 clatite (reteta aici)
- 3 oua mari
- 4-5 linguri cu varf smantana de tara
- 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
- 1 lingurita vanilie
- 3 linguri indulcitor pentru bezea (sau 3 linguri zahar)
Mod de preparare:
Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde.
Umplutura de branza:
Mixati branza cu ouale si indulcitorul.
Adaugati esentele, coaja rasa de lamaie si mixati pana toate sunt incorporate.
Separati cele 3 oua.
Galbenusurile le mixati cu 4 linguri indulcitor si vanilia.
Adaugati smantana si le amestecati bine.
Luati cate o clatita, puneti o lingura plina cu umplutura (este de unde) si o impachetati. Puteti sa le si rulati.
Procedati astfel pana umpleti toate clatitele.
Pregatiti un vas de ceramica, eu am folosit vase mai mici, pentru ca am impartit clatitele, asadar am folosit 3 vase.
Asezati clatitele umplute una langa alta.
Deasupra turnati amestecul cu smantana.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
In acest timp pregatiti bezeaua:
Peste cele 3 albusuri puneti un praf de sare si le mixati pana obtineti o spuma.
Adaugati indulcitorul lingura cu lingura si mixati la viteza mai mare, pana bezeaua devine ferma.
Scoateti clatitele din cuptor, asezati bezeaua si o intindeti usor pe toate clatitele.
Le introduceti iar in cuptor, circa 10-12 minute, pana bezeaua se rumeneste.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu