marți, 6 martie 2012

Prajitura cu visine si cirese

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 3 sferturi cana de lapte
  • 5 linguri ulei
  • 13-15 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • o mana plina cu visine
  • o mana plina cu cirese
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Ciresele si visinele le spalam bine in cateva ape.
Le indepartam coditele si le scoatem samburii.
Le punem la scurs pe o sita cat timp pregatim compozitia aluatului.
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care il adaugam treptat.
Le mixam pana ce zaharul este topit.
Adaugam uleiul si il incorporam, apoi, putin cate putin, laptele.
Punem praful de copt si esenta de vanilie.
Incepem sa adaugam si faina,treptat.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, pana nu se mai desprind de vas.
Le incorporam in compozitia cu galbenusuri si le amestecam cu o paleta de jos in sus.
Luam o tava dreptunghiulara, o tapetam cu margarina si asezam hartie de copt.
Turnam compozitia in tava iar deasupra asezam visinele si ciresele.
Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
O lasam acolo pana este coapta, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Presaram zahar pudra deasupra si servim.

8 comentarii:

  1. Ce frumoasa este prajitura,iar gustul cred ca este pe masura!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. e una din cele mai gustoase prajituri. imi plac tare mult visinele. pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci praji asta e bestiala. Pufoasa si extrem de versatila. Am facut-o cu visine dar si cu fructe de padure. Am testat o cumbinatie a checului cu urda si fructe. Jos palaria ! :)Posted on Facebook, merita reclama:)

    RăspundețiȘtergere