marți, 7 februarie 2012

Pui cu sos de smantana in vas yena

Ingrediente:
  • 1 piept de pui fara piele si os
  • 1 lingura unt
  • 6-7 linguri smantana
  • 1 lingura rasa faina
  • 4-5 linguri apa
  • piper
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasii.
Se spala si se lasa la scurs pe un tocator.
Se condimenteaza cu piper, sare, putina boia si il lasam deoparte vreo 15 min.
Intr-o tigaie se pune untul la topit.
Cand s-a incins punem faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam smantana si 4-5 linguri de apa.
Condimentam cu putina sare si piper, apoi lasam sa dea 2-3 clocote.
Intr-un vas yena asezam fasiile de pui.
Turnam sosul fiebinte peste pieptul de pui si dam la cuptor 40-50 de minute.

Cand e gata il scoatem, il asezam pe farfurie, iar deasupra presaram patrunjel verde, tocat marunt.
Pofta mare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu