Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/2 gogosar
- 300 gr rosii in suc propriu
- 600 gr hribi
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- 2 catei de usturoi
Curatam hribii si ii spalam bine.
Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.
Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.
Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi morcovul.
Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.
Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.
Rosiile le tocam si le turnam peste.
Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.
La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.
Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Nu avea cum sa nu va placa hribii! Si eu ii gasesc foarte rar!
RăspundețiȘtergereTeo la noi se gasesc in perioada asta, si pe perioada verii dar atunci sunt foarte scumpi!
ȘtergereAu aparut hribii ? Tare mult imi plac , asa alunecosi si grasani cum sunt ei (si ghebele-s alunecoase) :d , fierti si cu un pic de usturoi , doar atat .
RăspundețiȘtergereAm facut ieri tocanita de ghebe in stilul preparatului tau , dar n-am fost prea incantata , parca nimic nu-mi mai place :(
Diana la noi hribi sunt pe piata din vara. Poate nu iti plac prea mult buretii si de asta nu ti-a placut prepratul. Trebuie sa fie o explicatie. Pup :*
ȘtergereFoarte buni!! Imi plac mult! Pup Rocsy!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dea. pup!
ȘtergereFoarte buna tocanita!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place!
ȘtergereBuna tare tocanita asta , si eu fac doar ca nu mai apuca pozata !
RăspundețiȘtergereCate mancaruri am facut si nu le-am pozat. Dar stii cum e, candva tot le vine randul ;)
Ștergere