Ingrediente:
- 250 gr creveti curatati
- 1 lingurita unt (sau 2-3 linguri ulei de masline)
- 2 catei mari de usturoi
- 1/2 pahar vin alb
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele.
Curatati usturoiul, il taiati felii.
Puneti o tigaie pe foc, focul sa fie potrivit, adaugati untul si usturoiul.
Cand untul s-a topit si usturoiul devine usor auriu, dati drumul crevetilor.
Ii sotati 2-3 minute, apoi turnati vinul.
Presarati sare si piper.
Amestecati si lasati pe foc 5-7 minute, ca sa mai scada lichidul.
Spre final ii stropiti cu zeama de lamaie, amestecati totul si mai lasati circa 1 minut pe foc.
Trageti tigaia deoparte cand sunt gata crevetii.
Ii presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu